top of page

100 Kalorilik Atıştırmalıklar

Güncelleme tarihi: 11 Eyl 2021

Çoğumuzun keşke şimdi bir atıştırmalık olsa da, hem sağlıklı hem enerjisi düşük hem de doyurucu olsa ve tok tutsa dediği anları olmuştur. Öncelikle böyle bir düşünceniz olduysa tebrikler çünkü en azından sağlıklı beslenmeye dair küçük de olsa bir adım atmışsınız demektir.




Bu konuda size yardımcı olabilmek için aşağıya küçük fikirler bıraktım bile. Bu alternatifleri birçok yere kolaylıkla taşıyabilecek, birçok yerden rahatlıkla bulabileceksiniz ve ara öğünleriniz için kafa yormanıza gerek kalmayacak.


Yeme süresini uzattığınız her dakikanın tokluk sağlamak için kazanılan bir zaman olduğunu unutmayın


1. ETİMEK ve BEYAZ PEYNİR (92 kcal)


Girdiğiniz her market ve benzeri yerde bulabileceğiniz ekmek yerine geçen ve tercihen tuzsuz seçmenizi önereceğim Etimek ile light beyaz peynir ikiliniz sağlıklı bir alternatif olacaktır. Açlığınızı bastırmanıza yardımcı olurken bir yandan düşük kalorili olması nedeniyle enerji dengenize fazlalık yapmayacaktır.


2. FISTIK EZMESİ ve ELMA (97 kcal)


Hafiften mideniz mi guruldamaya başladı? Kendinizi dinlediniz ve aç olduğunuza karar verdiniz ancak yemek saatine biraz zaman var. O halde avuç içiniz kadar (1 orta boy veya 1 porsiyon) bir elmayı dilimleyip üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürmeye ne dersiniz? Elmadan gelen lif ile fıstık ezmesinin proteini birleşince yemek saatine kadar acıkmama garantisini verdim gitti!


3. YOĞURT ve ÇİLEK (104 kcal)


Özellikle her kadının hayatında mutlaka yer alması gereken kalsiyum kaynağı yoğurt ile C vitamininin en iyi kaynaklarından biri olan çilek ile mükemmel bir ara öğün geçirmeniz mümkün. Bunun için 2 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay bardağı kadar çilek yeterli olacaktır. İster ayrı ayrı isterseniz de çilekleri yoğurda doğrayarak tüketebilirsiniz. Enfeksiyon ve kansere karşı koruyucu olan bu yiyecekleri hayatınıza mutlaka dahil edin. Her gün en az 3 porsiyon süt/yoğurt ve en az 2-3 porsiyon meyve yemeyi ihmal etmeyin.


4. HUMUS ve HAVUÇ (105 kcal)


“Humus mu, nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyim. Her zaman olduğu gibi porsiyona dikkat ettiğiniz sürece hiçbir zararı olmayan hatta çok faydalı bir alternatif humus. Nohutun içeriğindeki lif, protein ve vitaminler sayesinde tok tutucu ve besleyici özelliği yüksek. 2 yemek kaşığı humus ve 2 orta boy havuç ile kıtır kıtır bir öğün geçirebilirsiniz. Havuç pişirildiğinde kan şekerini daha hızlı yükselttiğinden özellikle diyabetlilerin çiğ olarak tüketmesi daha uygun olacaktır.



5. BİTTER ÇİKOLATA ve KURUTULMUŞ PORTAKAL (95 kcal)


Kurutulmuş portakal dediğime bakmayın, tabii ki taze olarak da yiyebilirsiniz. Evet evet çikolata dedim onu da yanlış duymadınız, ama bitter olsun bizden olsun. Hatta 1 değil 2 parça olsun. Portakalı taze yerseniz küçük boy, kurutulmuş tercih ederseniz de 4-5 adet yuvarlak parça yiyebilirsiniz. Özellikle canı tatlı isteyenler için bu alternatif oldukça tatmin edici olacaktır.


6. SALATALIK ve YOĞURT SOS (100 kcal)


Salatalığın %90’ının su olduğunu biliyor muydunuz? Bu nedenle de kalorisi oldukça düşük ve cilt sağlığı için birebir. Uzunlamasına 4 parçaya böldüğünüz 3 adet orta boy salatalığı, 1 çay kaşığı pul biber, nane, zerdeçal ile çeşnilendirdiğiniz 2 yemek kaşığı yoğurda bandırıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yeme süresini uzattığınız her dakikanın tokluk sağlamak için kazanılan bir zaman olduğunu unutmayın.


7. AVOKADO ve ÇITIR LAVAŞ (96 kcal)


Avokado her ne kadar sebze gibi görünse de içeriği fazlaca yağ olan bir meyvedir. Doymamış yağ asitlerinden zengin olan avokado bu sayede kalp dostudur. Evde kolaylıkla yapacağınız avokado sos ve çıtır lavaşlarınızla hem göz hem mide doyurucu bir öğün sizleri bekliyor. Ezilmiş çeyrek avokadoyu (isteğe bağlı yarım limon ve tuz ile karıştırılabilir) küçük bir kaba koyun. Çeyrek lavaş ekmeğine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürüp 180 derece fırında hafif çıtırlaşana kadar kızartın. Artık sizin de bir cipsiniz ve dip sosunuz var, bana bana yiyin. Afiyet olsun!

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page